NB Nyhetsbyrån

Wallenbergare med vin

66144CB2-A929-4945-9E6D-3090FBBC1E4A

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-09-16

Jaha, mina vinvänner! Då var det fredag igen. Det får man väl fira – en sådan härlig vecka det har varit! Konservativ regering på ingång och nytt, blågult styre i Norrköping inom räckhåll. Till det blir det klassiska Wallenbergare och något gott vin till.

Om man nu vill ha rårörda lingon till ”bergarna”, så är vinvalet inte helt snutet ur nästan. Det bör vara ett vin med mycket syra – helst ”klockan tio” på Systembolagets cirkeldiagram. Jag kollade litet idag och fick bland annat tips om ett italienskt rött, men det blev faktiskt österrikiskt!

Meinklang, heter det. Ett fint pinot noir-vin med bärig smak och en del mineral, örter, körsbär och hallon i sig. Jag har faktiskt testat litet i förväg, trots att det blir middag först om en stund. Tyckte att det funkade väldigt bra. Lingon är som sagt inte så lätt att kombinera med vin.

På Systembolaget kostar Meinklang 139 kronor och har nummer 75093. Det passar alltså bra till Wallenbergare – men inte, tror jag, om man har viltkött i. Då skulle jag ta ett kraftigare vin med mycket syra i. Där finns en del bra att välja mellan. Detta passar till fisk, fågel och gris.

Smaklig spis!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021