NB Nyhetsbyrån

Vin till valvakan?

7E36788B-FDD9-4BA9-B4FA-729904CBBF36

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-09-11

Söndagen vart fjärde år, då vi går till val, brukar vara speciell också i andra avseenden. Människor samlas och valvakar. Då vill man kanske ha ett gott vin till en fin middag.

Jag hittade ett par bra amerikanska som kunde passa. Litet olika karaktär och pris, men riktigt bra rödviner, som bara USA:s västkust brukar fixa till.

Från Avalon kommer mycket bra. Det här är ett riktigt gott vin till vilt. En fin Cabernet Sauvignon från klassiska Napa Valley.

”Klockan tio” på alla tre cirklarna – fyllighet, strävhet, syra. Smak av svarta vinbär och plommon. Ett bra vin till viltet och även ljusare kött. Priset ligger på 249 kronor. Nummer 5725.

Det andra heter Reflection Ridge och är också en Cabernet Sauvignon. Bra fyllighet, strävhet och syra. Även där mycket plommon och svarta vinbär. Men kanske inte helt lämpligt till kraftigt viltkött. Bättre till lamm och kalv.

Priset ligger på 138 kronor och Systembolagets nummer är 2381. Mycket bra vin, skulle jag säga, för det priset.

Jag hoppas att det blir något gott till middagen – även om valresultatet skulle kännas hårdsmält för en och annan. Själv skall jag valvaka i Linköping med SD Östergötland. Nu håller vi tummarna!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021