NB Nyhetsbyrån

Sparkad MP-extremist – nu vapenhandläggare på polisen

MP-extremisten

isabelle

- Publicerad 2020-12-03

Derya Uzel Senir sparkades från Miljöpartiet 2016. Detta för att hon vägrat erkänna folkmordet på armenier något Miljöpartiet inte accepterade. Hon ska även vara en del av lobbyorganisationen UETD, ett spionnätverk som använder kriminella metoder och arbetar för nationalistiska turkiska partiet AKP som leds av Erdogan.

Den svensk-turkiska miljöpartisten vägrade erkänna folkmordet på armenier som begicks mellan 1915 och 1917 där nästan 1,5 miljoner armenier mördades. Derya Uzel Senir hade även tänkt arbeta för att folkmordet inte skulle erkännas. Det här ska ha skett under Turkiska ungdomsförbundets ”valspecial” 2014. 

Derya Uzel Senir ska även vara en del av Union of European Turkish Democrats, UETD, något Rebecca Weidmo Uvell var först att rapportera om.  

UEDT, som inte bara verkar i Sverige, använder sig av kriminella metoder som att kartlägga svenska regimkritiker och förfölja Erdogan-kritiker, enligt Uvell.

Polis har bekräftat att Derya Uzel Senir arbetar som som vapenhandläggare på myndigheten.

Isabelle Eriksson

Isabelle@panel.nyhetsbyran.org


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021