NB Nyhetsbyrån

SD störta parti bland lantbrukare

F8869D75-EB9B-4138-8905-69611B36C744

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-20

Sverigedemokraterna tar förstaplatsen bland Sveriges lantbrukare. Runt 28 procent säger att de skulle rösta på SD om det vore val idag. SD ligger nu en bit före Centerpartiet, som traditionellt har varit störst – och även en bit före Moderaterna. Det skriver tidningen Land.

ÖEfter SD:s 28 procent kommer Centern med 26 procent och Moderaterna med 24 procent. Sedan är det långt ned till Kristdemokraterna på sju procent och Socialdemokraterna på fem.

Miljöpartiet är definitivt inget lantbrukarparti – de får två procent, samma siffra som Vänsterpartiet. Liberalerna kammar hem en enda procent bland Sveriges bönder. Sex procent säger att de röstar på ”annat” än något av riksdagspartierna.

Statsvetaren vid Göteborg Sören Holmberg konstaterar, att Sverigedemokraterna faktiskt är som starkast bland företagare, medan Centern har förändrats i nyliberal riktning. Många bönder känner förmodligen att Centern har vänt dem ryggen.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021