NB Nyhetsbyrån

Polen rustar mot migrantinvasion från MENA

631AF073-F8E9-4B62-A488-4AB408DFDD2B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-11-20

För något år sedan uppmärksammades vitryska försök att skicka migranter från MENA in i EU via bland annat Polen. Nu ser polackerna hur migranter från dessa områden även skickas in från den ryska enklaven Kaliningrad.

Det är den tyskspråkiga Preussische Allgemeine Zeitung, ursprungligen ett organ för de tyskar som fördrevs från de tidigare tyska östområdena i dagens Polen och Ryssland, som rapporterar. Tidningen bevakar inte minst gränsen mellan Polen och Ryssland i det tidigare Ostpreussen.

Under hösten har de polska myndigheterna noterat en ökande ström av illegala migranter som, menar man, är en rysk aggressiv handling i syfte att destabilisera EU och NATO. Nya flyglinjer från MENA till Kaliningrad har också noterats.

Sedan det ryska angreppet på Ukraina i februari i år och EU:s påföljande sanktioner har flera gränsövergångar stängts och nu förstärker Polen och NATO alltså ytterligare gränsen mot Ryssland för att förhindra att en ny våg av migranter tar sig in i EU.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021