NB Nyhetsbyrån

Österrikiskt på vinlistan

09C8F051-6DF4-433A-B87D-D5A45432BFFD

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-09-30

Ikväll var det dags att varva ned efter en vecka full av politik. Först en promenad i skogen med min hund Asta medan eftermiddagssolens strålar strilade ned mellan träden. Och så blev det kväll: Fredagsdrajjan blandades!

Som vanligt med min favoritgin Bombay Sapphire som bas i det hela. Sex delar gin, en del torr vermouth. Eller fem till en, om man nu vill… En smaksak. Själv tycker jag att ginen skall bryta igenom. Och en bit citronskal i drinken. Det blev en fin liten aperitif!

Sedan blev det vin. En österrikisk Pinot Noir. Tyskarna och österrikarna kommer starkt när det gäller europeiska Pinot Noir-viner. Klara favoriter, om ni frågar mig. Skulle gärna rekommendera denna, som jag provade ikväll. Till litet änder i pannan! Riktigt bra!

Meinklang heter vinet. Det kostar facila 139 kronor på Systembolaget – klart värt det! Nummer 75093. Det passar till fågel, fisk och ”mittemellan” – i det här fallet fläskkött. Bärig smak med örter, skogshallon och körsbär.

Så, då kan man inleda helgen på ett anständigt vis! Skål och smaklig spis!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021