NB Nyhetsbyrån

Liberalerna kan ännu inte lova Kristersson sitt stöd

BB3C20C6-10EC-435F-9288-674C36550F13

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-13

Ännu på torsdagsmorgonen var inte Liberalernas stöd till en regering ledda av Ulf Kristersson (M) säkrat. L-ledaren Johan Pehrson uppger säger att stödet i en statsministeromröstning inte är säkrat förrän allt är klart. Det skriver TT/Folkbladet.

Pehrson säger dock att han har ”goda förhoppningar” och hoppas att han kan nå dit.

Ulf Kristersson skall slutrapportera till talmannen Andreas Norlén klockan 1100 på fredag. Om det då finns en överenskommelse om en ny moderatledd regering mellan de fyra partierna M, KD, L och SD, kan en statsministeromröstning hållas på måndag.

Frågan tycks vara om L får vara med i en regering tillsammans med M och KD, eller om SD sätter stopp för det.

Liberalernas ekonomisk-politisk talesperson Mats Persson säger att ”samtalen sker i god ton”. Han svarar inte på om det är svåra detaljer som återstår att lösa. På frågan om L kommer att rösta för Kristersson svarar han: ”Jag har goda förhoppningar om att det ska bli bra”.

Christopher Jarnvall

Bild: Wikipedia


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021