NB Nyhetsbyrån

Inga utvisningar efter korankravaller

19C2B6D8-C24E-4837-934A-9AE7C2B740C2

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-13

I veckan föll domarna mot tre drivande islamister i korankravallerna i Navestad utanför Norrköping. Domarna var förvånande milda och domstolen avslog åklagarens begäran om utvisning i ett av fallen, där detta med nuvarande lagstiftning hade varit möjligt.

Nu skriver Expressen om bröderna Hussain Kafarnawi, 22, och Ali Kafarnawi, 29, som båda dömdes till fleråriga fängelsestraff och utvisning efter att ha varit pådrivande under de islamistiska upploppen i Örebro.

Hovrätten har beslutat att bröderna inte skall utvisas till hemlandet Syrien och fängelsestraffen har höjts till fem år.

Ytterligare en av de dömda, Abdullahi Abdiwali Ibrahim, 22, får också straffet höjt till fem års fängelse. Den fjärde, Hussein Ali Luaibi Al-Maliki, 21, får straffet kortat till fyra och ett halvt års fängelse.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021