NB Nyhetsbyrån

Imorgon blir det jakt!

6BBA6CDA-12B9-4F14-AA53-B8D6BD37B030

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-07

Imorgon skall vi ut och jaga. Samling ikväll för en middag. Det blir fågeljakt – fasaner. Fasanbröst med en fin Pinot Noir till går inte av för hackor. Själv inleder jag kvällen före jakten med en öl – Melleruds.

Kvällen före jakten får man ta det litet lugnt. Dagen efter får man inte vara ”dagen efter” utan kunna använda bössan med omdöme och skicklighet. Fåglarna är snabba och det gäller att skjuta med precision.

Ikväll blir det faktiskt fasan på bordet. Det skall smaka fågel. Kvällen efter jakten brukar man däremot i regel inte servera det man har jagat under dagen. Gästerna skall aldrig känna att de behöver skjuta ihop middagen till kvällen…

Nu skall jag ta mig en bärs till och sedan blir det kanske något gott vin till fasanbrösten. Vem vet?! Önskar er en fin kväll! Skål!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021