NB Nyhetsbyrån

Fredrik Federley (C) lämnar politiken

Federley bild

isabelle

- Publicerad 2020-11-26

BILD: Skärmdump Wikipedia

Fredrik Federley lämnar politiken, det rapporterar Aftonbladet. Federley skriver på sin privata Facebook att han mått dåligt under en längre tid och att han inte kan fokusera på politiken just nu. 

Aftonbladet gick precis ut med nyheten att EU-parlamentarikern Fredrik Federley (C) lämnar politiken.

Federley skriver på sin privata Facebook att en man som stått honom nära begått flera brott som är fruktansvärda, obeskrivliga och helt oförlåtliga. ”Vi har nu gått skilda vägar” skriver han.

Bild: Skärmdump Fredrik Federleys Facebook

Expressen skriver senare att Federley nu istället tar paus från politiken då en närstående är dömd för flera sexbrott. Bland annat ska mannen ha dömts för grov våldtäkt mot barn vid 22 tillfällen, grovt sexuellt övergrepp mot barn vid två tillfällen, sexuellt ofredande vid sex tillfällen och grovt barnpornografibrott vid 38 tillfällen.

Fredrik Federley tar nu hjälp av psykolog. Han är sedan många år en av Centerpartiets absolut tyngsta företrädare. Han är andre vice partiordförande för Centerpartiet och sedan EU-valet 2014 är han även Europaparlamentariker.

Isabelle Eriksson

Isabelle@panel.nyhetsbyran.org


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021