NB Nyhetsbyrån

Sverigedemokraterna är nu inne i värmen och tog hem budgetsegern!

F8869D75-EB9B-4138-8905-69611B36C744

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-25

Den 24 november 2021 blev en historisk dag. Dels hade vi en statsminister som satt rekordkort tid på posten – sju timmar. Dels kom Sverigedemokraterna in i den politiska värmen på allvar. Dels blev vi av med Miljöpartiet i regeringen.

Man kan kanske säga, att det var många som hade något att vinna på gårdagens turer i riksdagen:

Socialdemokraterna blev av med bojstenen Miljöpartiet och slipper nu ta hänsyn till dessa tokstollar i valrörelsen och man sparar mycket tid och kraft på internkäbbel.

Miljöpartiet kommer antagligen också att synas mer och växa när det är ensamma igen. Förmodligen suger de till sig en del fanatiker från partier som Centern. Risken är att de klarar sig över spärren.

Vänsterpartiet fick igenom sina krav hos Socialdemokraterna och kan åtminstone pro forma kamma hem en intern seger.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fick igenom sin budget och Sverige kommer att må väl av att den kommer att utgöra basen för styret av landet – även om det är S som sitter i regering.

Den största vinsten kammade dock SD hem: Nu är de inne i den politiska värmen på allvar – och dessutom kommer S att tvingas regera efter deras budget. En stort seger för Jimmie Åkesson och hans parti

Det spekuleras nu om att detta kan stärka vänstern, att MP kommer att klara sig kvar i riksdagen, att S kommer att fortsätta regera efter nästa val och att gamla socialdemokrater kommer att återvända från SD.

Vi får väl se vad som händer, men att tidigare socialdemokrater som lämnat för SD skulle återvända i någon större skala är det nog få som tror. Har man blivit mobbad och bespottad av ett parti i många år, är man sannolikt inte speciellt benägen att stötta det igen.

På denna ledarsida hoppas och tror vi att det faktum att det blir en konservativ budget som nu ligger till grund för styret av Sverige också kan ge det konservativa blocket valsegern – eftersom väljarna faktiskt ser att de får det bättre.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021