NB Nyhetsbyrån

Annie Lööf är lurad – lämnas utanför

762661AF-2894-4CB4-937F-6D8A66D31451

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-24

Det är en rörig dag i svensk politik. Magdalena Andersson släpptes fram som (s)tatsminister – Sveriges första kvinnliga – på morgonen, men nu väntar en budgetomröstning där det ser ut som om vänsterregeringen kommer att få regera med en M-KD-SD-budget fram till valet. Skall man spetsa till det, får vi idag även Sveriges första sverigedemokratiska budget.

Miljöpartiet verkar vara på väg ut från regeringen. Moderaterna bad dem hur som helst flyga och fara och SD-ledaren Jimmie Åkesson har meddelat att han kommer att väcka misstroende mot regeringen om MP-språkröret Per Bolund sitter kvar i den. Och egentligen skulle nog S klara sig alldeles utmärkt utan MP som bojsten i kanslihuset.

Alla verkar tycka illa om varandra i vänsterlägret och Annie Lööf som har tjatat om ”den breda mitten” – bestående av de åtta procent av väljarna som röstar på Centern – är helt sidsteppad av både det blå blocket och av de röda. Socialdemokraterna litar på att Lööfs hat mot SD är så starkt att hon till slut faller till föga och gör upp med vänstern. Annars lär Magdalena Andersson klara sig bra utan Centern.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021