NB Nyhetsbyrån

Svara på frågorna – politiker!!!

EF9F6C1E-9214-423C-95BF-5A83317E8A12

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-23

Varför svarar inte politiker på journalisternas frågor? Varför duckar de och gör sig osynliga? Vi sökte Irène Svenonius (m) som styr och ställer inom sjukvården i Region Stockholm. Men hon tycks ha gått under jorden.

Vi ville fråga om barnmorskornas situation i Stockholm. För några dagar sedan var det en stor manifestation i Stockholm för en förlossningsvård som går på knäna. Svenonius syntes inte till, men vi fick tag på Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Däremot gav regionrådet Svenonius audiens åt en influencer – ingen journalist alltså – och pratade gärna på om det ena och det andra. OK, Irène Svenonius har haft det tufft i flera år. Inte minst i spåren av Nya Karolinska. Men om hon inte står pall för trycket bör hon byta jobb.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021