NB Nyhetsbyrån

USA: BLM-aktivist mördade människor i jultåg

DFBA69D4-8295-4E27-A6D4-F1E47E05A759

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-22

BLM-aktivisten Darrell E Brooks, tidigare straffad och även med ett track-record av polishat på sociala media – har kört in i ett jultåg bestående av många barn i delstaten Wisconsin i USA. Hittills har fem människor dött och ett fyrtiotal skadats.

Dådet har av vissa tolkats som en vedergällning mot att Kyle Rittenhouse i fredags friades från alla mordmisstankar i samband med att han i självförsvar sköt aktivister i ett BLM-tåg, när de angrep honom. Riks har rapporterat om detta.

Stämningen i USA är uppskruvad och hatisk. Den ena sidan ser ut att vilja döda den andra. Även president Joe Biden har gått ut och kallat Rittenhouse ”vit-makt-person” och därmed bidragit till att skruva upp tonläget. Biden säger dock att han accepterar juryns utlåtande.

BLM har flera våldsdåd och även mord på sitt samvete. I Dallas mördades fem poliser 2016 när en BLM-aktivist begick ett terrordåd. Sedan har vi kravallerna under 2020. Nu lägger vi även detta massmord till BLM:s lista, eftersom det av allt att döma ser ut att finnas klara kopplingar.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021