NB Nyhetsbyrån

Majoritet för det konservativa blocket i riksdagen

78AEC40E-F22C-40AF-815E-EC1386161111

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-22

Om det hade varit val idag hade det konservativa blocket – M, KD och SD – besegrat den röda blocket – S, V och C. Det hade blivit 175 mandat mot 174. Liberalerna och Miljöpartiet hade åkt ut. Det innebär också att vi hade kunnat se en konservativ majoritetsregering.

Den nya Sifo-mätningen – återgiven av Samtiden – visar att Socialdemokraterna går framåt med 2,3 procentenheter och gör det till stor del på Vänsterpartiets bekostnad. V tappar 1,2 procentenheter sedan förra mätningen.

Sverigedemokraterna går framåt med 0,4 procentenheter och M minskar med 0,9. Skulle mandaten fördelas enligt denna Sifo, ser vi att SD – jämfört med 2018 – skulle gå fram med hela 15 mandat och Moderaterna med tio. KD och C skulle tappa mandat, S och V skulle få nya. Vi skulle också ha endast sex partier i riksdagen.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021