NB Nyhetsbyrån

Polismördare fick lägre straff än åklagaren krävde

BD2DFCBA-111C-490D-83A3-CB3DF6542CBD

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-19

Den 17-årige polismördaren, som i somras sköt ihjäl polismannen Andreas Danman i Göteborg, dömdes idag till åtta års fängelse. Åklagaren hade yrkat på minst tio år. Mördaren kommer nu – med ungdomsrabatter – att vara ute i god tid till sin 25-årsdag…

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Tobias Andersson kommenterar domen och konstaterar, att polismördaren, som har både somaliskt och svenskt medborgarskap, borde bli av med det svenska medborgarskapet och dessutom få sitta av straffet i Somalia.

Vidare förutspår Andersson att polismördaren kommer att ha hög status i kriminella kretsar när han kommer ut. Han kommer sannolikt inte att dömas för fler grova brott, eftersom de kriminella gärna skickar fram yngre torpeder, då dessa i regel får lägre – eller inga – straff.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021