NB Nyhetsbyrån

Hotade att spränga P4 Kalmar

7C073C8F-6A6D-46E9-B1B1-330D7DBB9366

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-19

Sveriges Radio P4 Kalmar hade på på måndagen en reporter på plats i problemområdet Norrliden i Kalmar, där Länsstyrelsen skulle ha en ”demokratistuga”. Då blev de hotade av maskerade män som skulle spränga P4 Kalmar. Det skriver Journalisten.

”Norrliden är inte ett utsatt område i egentlig mening, men det har skildrats mycket om kriminalitet och droger där. Vi ville åka dit och lyfta en annan bild av Norrliden.” Det säger P4 Kalmars tillförordnade kanalchef Louise Haag.

Reportern hade ingen mikrofon med sig men gick och pratade med folk, iklädd en dress med P4 Kalmars logga. En yngre man kom fram och frågade vad hon gjorde där. Han återvände sedan med två yngre män som var maskerade.

”En ställer sig och stirrar på henne, den andra lite bakom och han säger: ’Vi skall spränga P4 Kalmar’, fyra, fem gånger. Situationen är helt klart hotfull.” Det berättade Louise Haag.

Reportern kunde sedan ta sig från platsen utan ytterligare hot. Hotet polisanmäldes av P4 Kalmar.

”Det trista i det här är att vi försöker ge en mer rättvis bild, visa en del av allt det som är bra i Norrliden – och så åker vi på däng.” Det tycker Haag.

Hon menar även att man kanske kommer att göra en säkerhetsbedömning framöver och köra ut två i sällskap. De skulle egentligen ha varit två personer vid tillfället då man blev hotad, enligt Haag.

Louise Haag tycker dock inte – på en direkt fråga – att man var naiv från kanalens sida, när man skickade ut en ensam kvinnlig reporter till ett känt problemområde.

Christopher Jarnvall

Bild: SR/P4 Kalmar


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021