NB Nyhetsbyrån

Allianspartiernas självskadebeteende

64F9D39B-4215-43C7-96C6-8175AAA42C1F

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-19

I veckan kom Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna överens om en gemensam budget. Det handlar bland annat om sänkt skatt, bättre ekonomi för pensionärer och en satsning på polisen. Samtidigt fortsätter självskadebeteendet hos de gamla Allianspartierna.

Den gemensamma budgeten är ett konkret exempel på att vi nu äntligen ser ett konservativt block ta form. Vi ser en reell möjlighet att få en ickesocialistisk regering igen – för första gången sedan 2014, då Fredrik Reinfeldt gav upp och smet ut bakvägen med svansen mellan benen.

Ändå ser vi hur självskadebeteendet och motviljan mot att regera fortsätter hos de gamla Allianspartierna. Spalterna fylls av ”besvikna” moderater och kristdemokrater som meddelar att de tänker lämna sitt gamla parti.

Och den egotrippade föredettingen och folkpartiledaren Bengt Westerberg viker ut sig i vänsterpopulistiska ETC och är orolig för att SD kommer att ställa krav…

Centerpartiet verkar vara det enda parti som är helt övertygat om att man vill regera. Men då med socialisterna…

Jisses!

Vad är det för fel på borgerligheten?! Man hade chansen att regera vidare 2014 men gav upp utan strid. Och kastade in Sverige i nästan ett decennium av destruktivt socialistiskt styre med det katastrofala Miljöpartiet vid rodret. Något som upprörde många – inte minst den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn.

Nu ser vi äntligen hur en kraftfull regeringskonstellation växer fram. Det vore katastrofalt om gamla allianspartister med självskadebeteende ställde till det för oss andra och kastade in Sverige i ytterligare en mandatperiod av vänsterstyre!

Rättning i ledet!!!

Och självklart kommer SD att ställa krav på att samverka med – eller i – en ickesocialistisk regering! Fattas bara! Vem skall annars driva de gamla Allianspartierna framför sig, så att vi äntligen kan få ordning och reda på Sverige?!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021