NB Nyhetsbyrån

ETC:s nya omslagspojke: Vet Bästerberg!

59A3293D-2A54-4575-A2D4-E2D4713E5D7E

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-18

”Vet Bästerberg” alias Bengt Westerberg är tydligen vänsterextrema ETC:s nya omslagspojke. Tidningen har lyckats hitta några bittra röster som har bestämt sig för att förstöra för en ickesocialistisk regering.

Westerberg var tidigare folkpartiledare men måste ha hamnat i fel parti från början, för han ställde till det för Bildt-regeringen 1991-94, där han även ingick, genom att vägra samarbeta med Ny Demokrati.

Nu har denne föredetting tydligen givit sig den på att förstöra chanserna för en ny ickesocialistisk regering – och dessutom sänka sitt gamla parti fullständigt.

Han har varit en grinig bråkstake genom åren. Och allra grinigast – för att inte säga girig – var han nog när han slogs med näbbar och klor för sina 70.000 i månaden, då han var Röda korsets ordförande.

Samtidigt som folk jobbade och slet ideellt i föreningen. Bra ledarskap… Not!

Någonstans kan vi faktiskt känna att bittersura ETC, som aldrig hade överlevt utan tiotals miljoner i presstöd varje år, och Bitter-Bengt ändå har en hel del gemensamt.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021