NB Nyhetsbyrån

Mördade barnen – ”var väldigt barnkär och skötsam…”

66D764B0-7D42-4F1D-A3EA-9CF079FF8CA5

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-16

Pappan knivhögg sina två små barn och slängde ut dem från balkongen i Stockholmsförorten Hässelby. En sjuåring och en treåring. Storasyster överlevde, svårt skadad, lillebror dog. Expressens rubrik om barnamördaren: ”Ex-frun om misstänkte pappan: ’Var väldigt barnkär och skötsam’”

Men jisses! Vad är det för en nolla som sätter rubriker i Expressen!

Johan Ronge och John Falkirk har skrivit artikeln. Pappan anses vara gärningsmannen. Han är migrant från Senegal – kom till Sverige 2006 och blev svensk medborgare 2011. Mamman är fortfarande  misstänkt men har släppts. Hon är inte svensk medborgare.

Expressen ringde då exfrun till barnamördaren och fick årets rubrik till sin artikel om mordet: ”Barnkär och skötsam”.

OK, Expressen – detta journalistikens lågvattenmärke – tog sedan bort rubriken, men varför tänker man ens tanken att sätta en sådan överskrift på en artikel om en bestialisk barnamördare?! Vad som än slog slint i skallen på pappan…

Vad är det som driver en murvel på Expressen att ens fundera i dessa banor över en pappa som satt kniven i sina barn och slängt ut dem från balkongen?

Det är bara två veckor sedan Expressen publicerade ett annat lågvattenmärke: Ett hyllningsreportage om en dömd våldtäktsman – ”Dumle”, hette han tydligen, som en seg chokladkola. Dumle våldtog nästan en ung kvinna till döds. Nina Svanberg hade skrivit hyllningsreportaget.

Vad skall detta föreställa?! Är det sådant man lär sig på journalistkurser numera?!

Eller är det bara den vanliga svenska värdegrunden inympad av ett förvekligat samhälle med självskadebeteende, av en skola på dekis, av värdegrundskorrekt dagis eller tidningen Bamse?! Alla brottslingar är snälla – egentligen…

Detta är något av det vidrigaste man kan läsa om. Som förälder mår man bara dåligt…

Expressen ändrade sedan rubriken och berättar om pappan – eller barnamördaren – och dennes isolerade liv. Han kom till Sverige ”för kärleken” och levde sedan ett isolerat liv. Stor journalistik!

Jaha. Och nu får vi innerligt hoppas att kräket isoleras för tid och evighet i en mörk cell och att någon slänger bort nyckeln.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021