NB Nyhetsbyrån

Svenska röster: Polen och EU bör vika sig för diktatorn i Minsk!

631AF073-F8E9-4B62-A488-4AB408DFDD2B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-10

Nu börjar veklingarna i Sverige backa inför invasionshorderna vid polska gränsen mot Vitryssland. TV4 rapporterar om en ”humanitär katastrof” på gång. Jo, det är kallare i de vitryska skogarna än i Irak… Och tröstlöst liberala Eskilstuna-Kuriren tycker att ”EU måste agera mot Polen innan fler dör vid gränsen”. Men jisses… Polen gör ju helt rätt! 

”Asylsökande får inte kollektivt avvisas vid EU:s yttre gräns utan måste släppas in i landet och tillåtas lämna in sin asylansökan. De ska ges mat, husrum, erbjudas vård och ha tillgång till rättshjälp. EU-ledarna måste se till att så sker innan de får fler liv på sina samveten.” Det skriver den Eskilstuna-Kuriren.

Tidningen vill alltså att vi viker ned oss, reser vit flagg och ger diktatorn Aleksander Lukasjenko en total triumf! Säkert sporras han då att fortsätta i samma stil och trappa upp sin cyniska människosmuggling om mesliberaler som folket på Eskilstuna-Kurirens ledarredaktion får bestämma. Ingen kan väl sväva i tvivel om Lukasjenkos hänsynslöshet?!

Under IRA:s och Baader Meinhofs blodiga terror på 1970- och 80-talen offentliggjorde de ofta digra kravlistor för att skona människoliv när de hade kidnappat någon eller kapat något flygplan. Fängslade mördare skulle friges, lösensummor skulle betalas…

Ledare som Margaret Thatcher och Helmut Schmidt vägrade dock konsekvent att förhandla och ge vika för utpressning från gangsters och terrorister – även när människor var i uppenbar livsfara. De insåg att man måste sätta ned foten och inte dansa efter skrupelfria skurkars pipa. Det gör bara situationen ännu värre, det är inte någon komplicerad konsekvensanalys.

EU bör agera på samma vis gentemot gangsterdiktatorn Lukasjenko. Det är självfallet tragiskt om oskyldiga människor kommer till skada, men ansvaret är helt och hållet Lukasjenkos.

Polen kommer att hålla gränsen. Vi talade med ambassaden i Stockholm på morgonen och försvarsattachén klargör att den polska militären gör sitt jobb och kontrollerar situationen. Det känns tryggt! Hjälp polackerna, EU!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021