NB Nyhetsbyrån

Greta Thunberg får skarp kritik

71561BB4-C0CD-4781-AB94-235CCF1F84A7

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-09

Greta Thunberg får skarp kritik. Det är den nytillträdde norske klimatministern som kritiserar henne för att hon menar att politik är meningslöst, när det gäller att lösa miljöproblem. Hon är inne på en farlig väg, menar han. Jag talar om detta med Samtidens Dick Erixon.

Även norska Aftenposten ifrågasätter Greta Thunberg och hennes aktivister. Tidningen antyder, att Greta och hennes rörelse rör sig bort från demokratin mot rent revolutionära åtgärder. Även svenska SSU har kritiserar Greta och uppmanar henne att gå in i politiken. NB Nyhetsbyrån har skrivit om detta.

Greta tycks ha nått en gräns. Hon och hennes aktivister har bara kritiserat, aldrig presenterat förslag till lösningar. Och hon har alltid sluppit kritiska frågor av journalister som hellre har hyllat henne och hennes aktivister. Nu tycks hon alltså ha passerat gränsen för det acceptabla.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021