NB Nyhetsbyrån

Frankrike: Slöja är INTE frihet!

BB0F743C-3FA7-47C8-A046-B4A65E1458C5

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-08

I Tyskland gnisslar regeringsförhandlingarna på grund av Die Grünen. I USA noterar vi bakslag efter bakslag för Biden och Demokraterna. I Frankrike ryter man – från höger till vänster – mot en kampanj som påstår att slöja på kvinnor är ”frihet”.

Angela Merkels förmodade efterträdare Olaf Scholtz visade sig under G20-möter vara helt okänd hos Joe Bidens pressavdelning. Och i USA tappar Joe Biden stort i opinionen – inte minst efter misslyckandet i Afghanistan.

Europarådet gick ut med en kampanj som talade om att islamistisk slöja är ”frihet”. Men unisona protester från vänster till höger i Frankrike tvingade initiativtagarna att dra tillbaka kampanjen. Slöja är INTE frihet, ropade fransmännen.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021