NB Nyhetsbyrån

Norge: Greta Thunberg är på en farlig väg

2A528E17-FB21-41DA-99CC-DC2DACE7B958

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-07

Greta Thunbergs närvaro på klimatmötet i Glasgow har blivit kontroversiellt. Norge höjer nu kritiska röster och menar att hennes uppviglande tal hetsar aktivister till odemokratiskt agerande. Det skriver Aftonbladet.

”När man säger att politik inte har någon mening, då är vi ute på en farlig kurs.” Det säger den norske klimatministern, Arbeiderpartiets Espen Barth Eide.

Greta har kallat klimatmötet ”greenwashing” och menar att de inresta politikerna bara spelar för gallerierna utan att bry sig om att agera. Hon kallar politikernas uttalanden för ”bla bla bla” på Twitter.

Norska Aftenposten har skrivit om att Gretas politikerförakt skapar antidemokratiska känslor och betecknar det som farligt. Aftenposten menar att Greta far med osanning och nära nog uppmanar till civil olydnad. Nu sprider hon bara förakt och hopplöshet.

Och Norges klimatminister konstaterar alltså att Greta är ute på en farlig kurs. Även svenska SSU har tidigare kritiserat Greta Thunberg för att hon uppmanar människor att bli aktivister.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021