NB Nyhetsbyrån

Ny bok: ”Obevekligt och opolitiskt korrekt”

C3A8A51F-0CED-4704-8C89-75EC48D319AC

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-26

”Och sen så är jag död” (Lava, 2021) är en brutal och rak debut av Peter Johansson, en mörk spänningsroman om det nya Sverige och de faror som lurar – och som vi med öppna ögon har låtit växa sig starka.

Samma dag jag läser den braskande rubriken i tyska Bild att ”Sverige är Europas farligaste land”, släpper Peter Johansson sin bok. Den innehåller allt det vi har låtit komma över oss, som många av oss varnade för i åratal – men som Sveriges statsminister Stefan Löfven inte såg komma…

Gängkriminella som målmedvetet arbetar sig uppåt i brottshierarkin, ”gangsterrappare” som har tagit sig upp i karriären på kriminell väg. Och en ohämmad brottslighet som förkväver Sverige. Allt finns med här.

Och så den utlämnade kvinnan som våldtas av två gangsters. Men det slutar inte riktigt som man kanske tänker sig.

Peter Johansson är från början musikproducent och mannen bakom flera svenska framgångssagor i genren. Och numera är han alltså även författare.

Han har skrivit med insikt och med ett mustigt språk och omdömen som ger stor behållning att läsa. Detta är en ”obevekligt och opolitiskt korrekt” berättelse om ett Sverige som numera breder ut sig och dominerar nyhetsrapporteringen.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021