NB Nyhetsbyrån

Åkessons korvresa ”exkluderande” – tyckte vänstern

8F388EE3-9F18-4E31-ACD5-591A40B901B7

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-19

I förra veckan reste SD-ledaren Jimmie Åkesson längs svenska östkusten och sålde korv. Med sig hade han ”Kung Korv”, alias Anders Olsson, från Blekinge. Man sålde allt från superstarka chilikorvar till mildare varianter och korvresan drog tusentals åskådare och korvkonsumenter, som ville handla av Åkesson. Men evenemanget föll inte vänstern på läppen…

Socialdemokratiska Arbetarbladet i Gävle tyckte, att hela korvresan var ”exkluderande”, eftersom korv tydligen – enligt vänstern – är väldigt manligt. Jag frågade Emmie Mikaelsson på Riks, som deltog som reporter på en del av resan, om hon kände sig ”exkluderad”. Det gjorde hon inte, menade hon och meddelade även att hon gillar korv.

Men Jenny Wennberg på Arbetarbladet krystade ändå till någon tramsig krönika om att SD exkluderar kvinnor med sin korvresa och att det skulle vara symboliskt. Ibland undrar man om inte vänstern bara kunde lämna walk-over och hitta på något eget roligt och folkligt istället för att genustramsa mot andra från sina höga hästar…

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021