NB Nyhetsbyrån

Utländska stöldligor utnyttjar asylrätten – begår butiksstölder

28C7AC0E-2327-4568-99CD-256A16495AAF

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-09-27

Under flera decennier har vi sett ett ökande problem med stöldligor – ofta från Östeuropa – i Sverige.Nu visar det sig, att utländska stöldligor utnyttjar asylrätten för att kunna begå stölder i livsmedelsbutiker. Detta enligt polisen.

Ligorna har lärt sig systemet: De söker asyl, trots att de inte har asylskäl. Då klassas de som asylsökande och får bostad och pengar. Så länge Migrationsverket sedan utreder deras ärenden kan de inte heller avvisas. Det rapporterar SR/Ekot.

Många butiksinnehavare, framför allt på livsmedelssidan, kan vittna om allvarliga incidenter – hot med tillhyggen. Man stjäl dyra matvaror och säljer dem sedan vidare. Sverige har blivit ett transitland för grov organiserad brottslighet. Det understryker polisen.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021