NB Nyhetsbyrån

”Araberna uppträder som Danmarks nya herrefolk”

80A165FF-D6BD-41B9-8AD3-E413EB13C35A

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-09-21

Unga invandrargäng, framför allt med arabisk bakgrund, uppträder som Danmarks nya herrefolk. Det kan vi läsa om i den danska tidningen Den korte Avis.

Tidningen berättar i detta fall om hur tre danska ungdomar misshandlas och rånas en kväll. Det handlar om en maktdemonstration.

Tre maskerade unga rånare, som talar arabiska med varandra, stjäl en moped från de danska ungdomarna och misshandlar ägaren. De talar om att ”hålla kniven klar”, vilket ett av offren snappar upp från arabiskan.

Tidningen skriver att mönstret är tydligt. Icke europeiska invandrare ger sig inte på andra icke européer. Då vet de att de råkar ut för hämnd. Men etniskt danska ungdomar är lätta offer.

I det här fallet handlar det om en maktdemonstration, inte egentligen om att stjäla en moped. Stölden är mer en markering för att visa vem som bestämmer. Man ser samma mönster i andra europeiska länder.

Polisen gör en stor insats när man försöker förhindra brottsligheten, men även danska polisens förmåga är begränsad.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021