NB Nyhetsbyrån

Ny stor bilbrand i Tyresö

Bilbrand-arkivbild

Fredrik Antonsson

- Publicerad 2019-10-06

Ett tiotal bilar förstördes vid en stor bilbrand i Tyresö, söder om Stockholm. Dessutom brandskadades en carport i branden. Under senare tid har Tyresö drabbats av flera, anlagda bilbränder.

Räddningstjänsten fick under natten till söndagen rycka ut till en större bilbrand i Tyresö. Vid 02:30-tiden larmades räddningstjänst och polis till Bagarsvängen i stadsdelen Öringe där flera bilar i en carport brann. Vid räddningstjänstens framkomst brann carporten samt ett tiotal bilar.

Carporten och ett antal bilar brandskadades svårt samtidigt som ett tiotal bilar totalförstördes i branden, som misstänks vara anlagd. Brandplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Tyresö har under senare tid drabbats av flera och omfattande anlagda bilbränder. Ofta har bilbränderna anlagts efter polisinsatser mot gängkriminalitet i Tyresö. Även innan nattens brand i Öringe hade polisen varit aktiv mot gängkriminella.

Samtidigt som bilbranden i Öringe pågick försökte okända gärningspersoner tända eld på fritidsgården vid Nyboda skola i Tyresö. Ett fönster hade krossats och bensin hällts in i lokalen. Brottet avbröts av ett vittne som fick två gärningspersoner att fly på en moped.

Fredrik Antonsson


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021