NB Nyhetsbyrån

’Vi vill inte dra uppmärksamhet till det faktum att vi håller på att islamisera Västvärlden’

9AC91C84-0B05-4D59-B136-73609E8F17C5

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2018-11-23

Nyligen utkom islamkännaren Sameh Egyptsons bok ’Holy White Lies – Muslim Brotherhood in the West – Case Sweden’. Det är en gedigen och skrämmande skildring av hur det världsomspännande nätverket ’Muslimska Brödraskapet’, en organisation med runt 100 miljoner medlemmar, håller på att ta över Västvärlden. Inte minst Sverige.

Boken finns än så länge bara tillgänglig på engelska. Den egyptiska upplagan har stoppats av egyptiska säkerhetspolisen och en svensk upplaga kan dröja, enligt författaren. Men ta er gärna an den engelska utgåvan till att börja med.

Sameh Egyptson är svensk forskare och skribent med bakgrund i Egypten. Född i Asswan, uppvuxen i Kairo. Idag är han verksam vid Lunds universitet, verksam inom religions- och islamstudier.

Han inleder med ett antal citat, varav ett är slående och bland annat ger oss perspektiv på den strid som för närvarande pågår i Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU: ’We do not want to attract attention, (to the fact) that we are islamizing the West’. Det är sagt av tidigare ordföranden i svenska Islamiska Förbundet Chakib Benmakhlouf.

Och mycket mer. Man kan säga att Egyptson slutligt vederlägger alla tomma och okunniga beskyllningar om ’islamofobi’. För det han lägger fram är fakta och gedigen kunskap. Inga fobier.

Läs den!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021