NB Nyhetsbyrån

Aktivister terroriserar lantbrukare

B9F501EB-AAC5-41AD-AC03-5FFB6896BE32

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2018-04-11

En lantbrukarfamilj utanför Uppsala har under lång tid förföljts och hotats av aktivister. Aktivisterna har krävt att familjen skall bli veganer.

På gården odlar man växter men där finns också köttdjur. Det har retat upp aktivisterna som ringer och skickar sms under hela dygnet, inte minst nattetid. Om familjen inte lägger ned sin verksamhet, hotar aktivisterna att komma nattetid och demonstrera och släppa ut djuren.

Familjen är rädd och vågar inte gå ut efter mörkrets inbrott. Man har polisanmält hoten, men polisutredningar har lagts ned, eftersom hoten håller sig på gränsen till vad som är olagligt.

Aktivisterna har även telefonterroriserat barnen i familjen, som därför har fått hemliga nummer.

Forskare som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med säger, att aktivister av detta slag tror att de gör en insats för djuren när de släpper ut dem. I själva verket får det ofta motsatt effekt och de frisläppta djuren, som inte är vana att klara sig själva, riskerar att fara illa.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021